Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az igazi olasz pizza jellemzőinek jártunk most utána, s találtunk rá egy régebbi cikkre, mely még mindig helytálló. Az igazi olasz pizzára nem való sem konzerv ananász, sem bab vagy máj. Ebben nem ismernek tréfát az itáliai szakácsok.
Íme, a nápolyi pizza:
A L'antica Pizzeria Da MicheleA Stg [specialità tradizionale garantita] vagy TSG [Traditional Speciality Guaranteed] védjegy három nápolyi fajtát illet meg:
- pizza marinara, amibe fokhagymát raknak (paradicsom és oregánó mellett)
- pizza Margherita, ami paradicsom, mozzarella és bazsalikom feltétekkel készül
- pizza Margherita extra, amire csíkokra vágott mozzarellát raknak.
A nápolyi pizza szabványos hozzávalói: durum liszt, friss élesztő, víz, tengeri só, extra szűz olivaolaj, mozzarella di buffala és San Marzano paradicsom (amit maximum 8mm vastagra szabad vágni). A tészta nem lehet vastagabb 3 milliméternél, a széle (pereme) pedig 1 és 2 cm közötti. Miután kézzel (!) kinyújtottad a tésztát, már csak egy kőtömböt kell kerítened és már készítheted is rajta a nápolyi pizzát – egy fa tüzelésű kemencében.
forrás: hvg.hu
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Ki-hol nyaral az olasz csizmán belül?
You've really imsees
Olaszország a világ egyik leglátogatottabb országa
Római utazás