Olaszország: Az igazi olasz pizza

Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3577 fő
  • Képek - 3416 db
  • Videók - 1753 db
  • Blogbejegyzések - 391 db
  • Fórumtémák - 108 db
  • Linkek - 1149 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3577 fő
  • Képek - 3416 db
  • Videók - 1753 db
  • Blogbejegyzések - 391 db
  • Fórumtémák - 108 db
  • Linkek - 1149 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3577 fő
  • Képek - 3416 db
  • Videók - 1753 db
  • Blogbejegyzések - 391 db
  • Fórumtémák - 108 db
  • Linkek - 1149 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3577 fő
  • Képek - 3416 db
  • Videók - 1753 db
  • Blogbejegyzések - 391 db
  • Fórumtémák - 108 db
  • Linkek - 1149 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

network.hu

Az igazi olasz pizza jellemzőinek jártunk most utána, s találtunk rá egy régebbi cikkre, mely még mindig helytálló. Az igazi olasz pizzára nem való sem konzerv ananász, sem bab vagy máj. Ebben nem ismernek tréfát az itáliai szakácsok.

 

 

Íme, a nápolyi pizza:

A L'antica Pizzeria Da MicheleA Stg [specialità tradizionale garantita] vagy TSG [Traditional Speciality Guaranteed] védjegy  három nápolyi fajtát illet meg:

    - pizza marinara, amibe fokhagymát raknak (paradicsom és oregánó mellett)
    - pizza Margherita, ami paradicsom, mozzarella és bazsalikom feltétekkel készül
    - pizza Margherita extra, amire csíkokra vágott mozzarellát raknak.

A nápolyi pizza szabványos hozzávalói: durum liszt, friss élesztő, víz, tengeri só, extra szűz olivaolaj, mozzarella di buffala és San Marzano paradicsom (amit maximum 8mm vastagra szabad vágni). A tészta nem lehet vastagabb 3 milliméternél, a széle (pereme) pedig 1 és 2 cm közötti. Miután kézzel (!) kinyújtottad a tésztát, már csak egy kőtömböt kell kerítened és már készítheted is rajta a nápolyi pizzát – egy fa tüzelésű kemencében.

network.hu

 Gyakori pizzafajták:

Persze, ha pár év után ráuntál az egyszerű, de annál finomabb EU-szabvány pizzádra, akkor van még választék a klasszikus pizzafajták között, szigorúan a következő fő összetevőkkel:

    - Quattro stagioni (négy évszak): paradicsom, mozzarella, articsóka, gomba, oliva (fekete) és sonka (prosciutto cotto)
    - Quattro formaggi (négy sajtos): paradicsom, mozzarella, emmentáli, gorgonzola, juhsajt
    - Parmigiana (padlizsános): paradicsom, mozzarella, padlizsán, bazsalikom, parmezán
    - Romana:  mozzarella, paradicsom, oregánó,  szardella
    -  Capricciosa:  sonka, gomba, articsóka, oliva (fekete), mozzarella, paradicsom

 

 

 

forrás: hvg.hu

 

Címkék: itália olasz pizza olaszország pizza utazás

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Gőllei Szilvia üzente 13 éve

Minden frissen készítünk el. Ha szereted az Olasz ízeket,akkor nálunk
jó helyen....

Válasz

toth Krisztina üzente 13 éve

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A vékony tésztájú a legjobb, ki nem állhatom az amerikai típusú, szivacsos pizzákat. Na és a feltétek! Egyszer láttam valamilyen szórólapon, hogy van pörköltes meg krumplis pizza is. Szerintem egy olasz kiszaladna a világból, ha letennénk elé :)

Válasz

Nagy Anna Mária üzente 13 éve

Talán azért mert kint vékony a tésztája, ott a feltét a lényeg. Nekem nagyon ízlett, mindegyiket megkóstoltam ,egyik jobb volt mint a másik.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

egy kis pizza recept, próbáljátok ki!

Jó étvégyat!!

Válasz

konta kriszta üzente 13 éve

én is rendkívül finomat ettem anno odakint :)

Válasz

Fehér Marika üzente 13 éve

Júliusban Taorminában voltam 3 hetig. Ott volt szerencsém megkóstolni a méteres pizzát. Azt raktak rá amit kértél, méteres nyeles hosszú lapáton hozták ki. Ha akartad meg is nézhetted, hogy hogy sütik a kemencében. Forró, ahol kellett ropogós volt. Ajánom figyelmetekbe. Marika.

Válasz

pallai anna üzente 13 éve

Talán azért,mert kint vékony,ropogós,nem a magyar megszokott vastag tésztával készül.Itt ha nem 2-3 cm vastag a tészta,ami tulajdonképpen kenyértészta-nem olívaolajjal,hanem vízzel készül-szinte vissza adják.A másik dolog,hogy nálunk alig találni olyan helyet,ahol fa tüzelésű kemencében sütnék a pizzát,amihez legalább 280C fok szükséges és 5 perc alatt kész.Van különbség!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kíváncsi lennék, milyen kint a pizza. Nem sok jót hallottam róla... vajon ez miért lehet?

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu