Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ha már unjuk a sima fonott kalácsot, vagy csak szeretnénk kimaxolni a kalács témát, akkor idén húsvétkor vigyünk egy kis csavart a reggeli kalácsozásba, és készítsünk gazdagon megszórt, mandulás, kandírozott narancsos verziót. Ezzel az olasz húsvéti kaláccsal garantáltan tarolni fogunk.
A Colomba, az olaszok kihagyhatatlan húsvéti kalácsa, ami minden családban ott van az ünnepi, megterített asztalon. A Colomba szó jelentése magyarul: galamb, a galamb pedig a béke és az újjászületés szimbóluma Noé és az özönvíz óta (a Noé bárkájára olajággal a csőrében visszatérő galamb volt a jel, hogy az özönvíz véget ért).
A mi fonott, húsvéti kalácsunkkal ellentétben, itt nem kell ugyan fonatokkal bűvészkednünk, de nem árt némi kézügyesség. A megkelt tésztát ugyanis galamb alakúra kell formáznunk sütés előtt. Papír sütőforma híján, ez mindenkinek a fantáziájára van bízva. Megnyugtatásul: az Olaszországban kapható húsvéti kalácsok is csak elég nagy képzelőerővel nevezhetők galamb alakúaknak. A lényeg az ízesítés, a tészta tökéletes állaga és hogy végeredményben ez egy házi készítésű húsvéti kalács lesz, ami nagyban növeli az eszmei értékét.
Így készül tehát az olasz variáció, de a húsvéti kalácsot ezerféleképpen fel lehet még dobni: mazsolával, csokoládéval, gluténmentesen vagy pisztáciával. A töltött húsvéti kalácsokat se hagyjuk figyelmen kívül: sok gyümölccsel, olajos magvakkal esetleg sonkával megpakolva.
Forrás:
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
A világ legöregebb tölgyfája – Él 934 éve
Alagúttal kötné össze Szicíliát és a szárazföldet az olasz kormány
Év végéig tart a veszélyhelyzet Olaszorszábgan
Olaszország. Az idén elmarad a nyaralás?!