Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az olaszok imádnak élni, és ennek szerves része a jó étkezés – az olasz konyhát az egész világ imádja. Hol máshol készülnének hát az igazán ételbarát borok, mint Olaszországban? Ezeket az olasz borokat kóstoltuk a borkollégium WSET felsőfokú tanfolyamán.
A Vinoporton januártól több hónapon át, minden hétfőn este körbejárunk egy szakmai témát vagy egy borvidéket, éppen úgy, ahogy a Borkollégium hallgatói a Borkollégium WSET3 felsőfokú bortanfolyam esti kurzusain. A korábbi részekért ide kattintson>>
Az Olaszországról szóló részért ide kattintson>>
Furlan Prosecco DOC, Veneto 11% abv., 100% glera Színe halvány, habzása jelentős. Illata szép, közepesen intenzív, gyümölcsös, enyhén édes tónusú: barack, érett alma, sárga virágok. A szájban is jelentős habzás, alacsony ízintenzitás. A korty elején kis sárga virág, alma és mango, a végén enyhe kesernye. A sav a közepesnél kevesebbnek érződik. Kellemes ital. 5 pont Bortolomiol Ius Naturae Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG 2014, Veneto11% abv., 100% glera
Illatában fehér húsú barack, citrusok, almakompót, lonc. 10 gramm körüli cukor, mellé lágy savak (5,5), barackosság, érett grapefruit, alma. Rövid, jó ivású.
5 pont
Tenute Rio Maggio Colle Monteverde DOC 2012, Marche 13% abv., 100% pecorino Színe aranysárga. Az ital olajosnak hat a pohárban, az üvegablakok megjelennek. Illata intenzív, karakteres: tiszta, enyhén petrolos, nedves szalma, mellette szinte alig vehető ki az érett, reszelt alma, sárga virágok - kis oxidáltság, fáradtság. A kortyban intenzív felütés, de gyorsan eltűnik. Dominál a fahordó, cser, elnyomja a gyümölcsösséget, sokáig kitart a szájban. Emellett még a grapefruitos fanyarság meghatározó. Sajnos a bor már életpályája végén jár, a savak is eltűnnek belőle. 4+ pontHa szőlőfajta, terület és technológia szempontjából is különleges olasz borokat kóstolna, jelentkezzen a Borkollégium Masi mesterkurzusára>>
A Borkollégium egyéb tanfolyamairól a honlapon talál információt>>
Forrás:http://vinoport.hu/
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Olaszország: szőlő és bor
A világ legöregebb tölgyfája – Él 934 éve
Alagúttal kötné össze Szicíliát és a szárazföldet az olasz kormány
Év végéig tart a veszélyhelyzet Olaszorszábgan