Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A hétvégén sikerült először készítenem Tiramisut – igaz a legegyszerűbb receptet belőle, ami létezik – és bátran kijelenthetem: mindamellett, hogy az egyik legfinomabb olasz édesség, szerintem a legkönnyebb is! Úgyhogy bátran ajánlom Nektek, próbáljátok ki! Én a gyerek miatt a hozzá szükséges kávét koffeinmentesből készítettem, de így sem veszített élvezeti értékéből semmit!
50 dkg mascarpone krém
15 dkg babapiskóta
4 db tojás
4 ek cukor
2 pohár lefőzött kávé
5 dkg kakaópor a tetejére
1 csipet só
A 4 tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, és krémesre eldolgozva hozzákeverjük a mascarponét. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük egy másik tálban, majd óvatosan, nagyon lassú mozdulatokkal hozzákeverjük az előbb elkészített krémhez. A babapiskótát belemártjuk a kávéba úgy, hogy egy kicsit meg is szívja magát, de még ne essen szét, és egy üvegtál aljára szorosan egymás mellé tegyük őket. Kenjük a tetejére a babapiskóta-sorra a krémet, és jöhet a következő sor kávéba áztatgatott babapiskóta. Az utolsó réteg a krém legyen, aminek a tetejére kakaóport kell szórni. Ezután mehet az egész a hűtőbe, legalább egy órára. Isteni! (A kép csak illusztráció, az enyémet nem akartam fényképezgetni... bár miért is ne? Legközelebb...)
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!