Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Olaszországban való pihenésetek során biztosan megkóstoltátok a helyi grappát, a világhírű törkölypálinkát. Én koccintottam már grappával a helyiekkel és nagyon bejött az ízvilága, annak ellenére, hogy egy meglehetősen erős szeszes italról van szó. Dehát a pálinkának pont ez a lényege!
A grappa előállításának történetét senki nem ismeri, azt azonban tudjuk, hogy már a XII-XIII. században is desztilláltak törkölyből grappát, ekkor ugyan még gyógyászati célra használták. Rájöttek ugyanis, hogy a grappa nagyon jó az emésztésre. Később pedig már elkezdték finomítani az alkoholt, először az alkimisták, majd szépen a parasztok körében is egyre nagyobb népszerűségnek örvendett.
A XV. századra tehetjük a grappa széleskörben való megismerését. Ekkor már megindultak az első szállítmányok külföldre, a Németalföldre. Lassacskán már Itália néhány területén igazi megélhetési forrássá vált.
Ha szeretnél még érdekességeket megtudni a grappa történetének világából, klikkelj ide!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Mandulabor és limoncello
A világ legöregebb tölgyfája – Él 934 éve
Alagúttal kötné össze Szicíliát és a szárazföldet az olasz kormány
Év végéig tart a veszélyhelyzet Olaszorszábgan