Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Íme két tipikus olasz, közkedvelt, inkább anői ízlésnek kedvező itóka:
1. "Vino alla mandorla" -"MANDULABOR"- mandulával ízesített bor alapú ital:
Jellegzetes szicíliai italkülönlegesség. Szicíliában hosszú időkre visszanyúló hagyományai vannak mind a szőlő mind pedig a mandula termelésnek. Kézenfekvő volt e két termék házasítása.
A mandulabor úgy készül, hogy a Marsala édes fehérbort ízesítik a mandulával. Kiváló édes, marcipános ízű italt nyernek így, amely jól behűtve kellemes önmagában fogyasztva vagy desszertekhez.
2. A limoncello olasz eredetű citromlikőr, eredetét tekintve elsősorban Dél-Olaszországhoz köthető. Híres limoncello készítő vidékek a Nápolyi-öböl és környéke, az Amalfi-part, a Szicília, Szardínia, Ischia, Capri szigetek, valamint a Sorrentói-félsziget településeinek likőrkészítő üzemei.
A citrom héjának felhasználásával készítik, hagyományosan sorrentoi citromból alkohol, víz és cukor hozzáadásával. A színe sárga, de az íze édes-keserű és nem savanyú, hiszen nem tartalmaz citromlevet. A limoncello alkoholtartalma változó, általában 20% körül mozog, és tiszta szesz vagy vodka használatával készítik.
Kóstoltátok már valamelyiket?
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Az olasz grappa
You've really imsees
A világ legöregebb tölgyfája – Él 934 éve
Alagúttal kötné össze Szicíliát és a szárazföldet az olasz kormány