Olaszország: Őszi olasz minestrone leves

Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3579 fő
  • Képek - 3416 db
  • Videók - 1753 db
  • Blogbejegyzések - 392 db
  • Fórumtémák - 108 db
  • Linkek - 1149 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3579 fő
  • Képek - 3416 db
  • Videók - 1753 db
  • Blogbejegyzések - 392 db
  • Fórumtémák - 108 db
  • Linkek - 1149 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3579 fő
  • Képek - 3416 db
  • Videók - 1753 db
  • Blogbejegyzések - 392 db
  • Fórumtémák - 108 db
  • Linkek - 1149 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 3579 fő
  • Képek - 3416 db
  • Videók - 1753 db
  • Blogbejegyzések - 392 db
  • Fórumtémák - 108 db
  • Linkek - 1149 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

Én kipróbálom ezt a levest :)

 

A következő őszi olasz zöldségleves eredeti neve őszi minestrone, amelynek variációi Olaszország minden tartományában fellelhető.  Továbbá kiváló vitaminbomba hűvös, őszi napokon. Az alábbi recept Liguria régióban népszerű..

Hozzávalók

    * 2 ek olívaolaj
    * 1 teljes zeller, felszeletelve
    * 1 fej édeskömény, felaprítva
    * 20 dkg zellergumó, kis kockákra vágva
    * 1 nagy póréhagyma, felszeletelve (zöld része is)
    * 3 szál rozmaring
    * 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
    * 1 L zöldségleves
    * 1 konzerv barnabab (Borletti)
    * 20 dkg zöldbab, 1cm-es darabokra vágva
    * 20 dkg spenót
    * Reszelt parmesan sajt (opcionális)

Elkészítés

   1. A zöldségeket előkészítjük.
   2. Egy lábasba öntjük az olajat, amiben kb 10 percig puhára sütjük a zellert, édesköményt, póréhagymát és zellergumót. Közben kevergetjük.
   3. Hozzáadjuk a fokhagymát és a rozmaring szálakat. Átkeverjük, 1-2 percig sütjük, miközben leöblítjük a babot, majd lecsepegtetjük. A babot és a zöldbabot a lábasba keverjük, felöntjük a zöldséglevessel.
   4. Felforraljuk, 5 percig rotyogtatjuk, majd belenyomkodjuk a spenótot, és 1-2 percig főzzük.
   5. Kivesszük a rozmaring szálakat, eldobjuk.
   6. A levest melegen tálaljuk, megszórjuk a reszelt sajttal.

network.hu


Tippek

    * Az olaszok sokszor pestot-t is kevernek bele, ettől még intenzívebb lesz az íze, de igazán nem szükségszerű.
    * Tálaljuk friss zsemlével vagy sajtos crostini szeletekkel!
    * Sajt nélkül a leves vegán, és ideális diétás, karcsúsító és egészségtudatos étrendekbe is – sőt méregtelenítés alatt is fogyasztható.
    * Az őszi olasz zöldségleves leves kimondottan egészséges, erősíti az immun rendszerünket. A maradékot turmixoljuk össze és fogyasszuk italként nátha ellen vagy alkalmazzuk alaplevesként egyéb ételekhez.

 

forrás: tutitippek.hu

Címkék: minestrone olasz olaszország recept

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ez finom :)

Válasz

Szlávi Saci üzente 13 éve

:):)

Válasz

Milcsovics Enikő üzente 13 éve

Összefut a nyál a számban! A hétvégén én is neki fogok veselkedni, köszi a receptet!

Válasz

Juni Sándorné Éva üzente 13 éve

Igazán finom lehet! Köszi szépen a receptet.

Válasz

Koczuba Valéria Ilona üzente 14 éve

Holnap megcsinálom.
Köszönöm a receptet.
Valisignora

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu