Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek Olaszország Közösségi Oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és színesítsd azt a többi taggal együtt! Írhatsz blogot arról, merre jártál és mit tapasztaltál, képeket és videókat tölthetsz fel utazásod legszebb pillanatairól, fórumozhatsz, és hozzászólhatsz a többiek tartalmaihoz is. Csak bátran!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Olaszország Közösségi Oldala vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Én kipróbálom ezt a levest :)
A következő őszi olasz zöldségleves eredeti neve őszi minestrone, amelynek variációi Olaszország minden tartományában fellelhető. Továbbá kiváló vitaminbomba hűvös, őszi napokon. Az alábbi recept Liguria régióban népszerű..
Hozzávalók
* 2 ek olívaolaj
* 1 teljes zeller, felszeletelve
* 1 fej édeskömény, felaprítva
* 20 dkg zellergumó, kis kockákra vágva
* 1 nagy póréhagyma, felszeletelve (zöld része is)
* 3 szál rozmaring
* 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
* 1 L zöldségleves
* 1 konzerv barnabab (Borletti)
* 20 dkg zöldbab, 1cm-es darabokra vágva
* 20 dkg spenót
* Reszelt parmesan sajt (opcionális)
Elkészítés
1. A zöldségeket előkészítjük.
2. Egy lábasba öntjük az olajat, amiben kb 10 percig puhára sütjük a zellert, édesköményt, póréhagymát és zellergumót. Közben kevergetjük.
3. Hozzáadjuk a fokhagymát és a rozmaring szálakat. Átkeverjük, 1-2 percig sütjük, miközben leöblítjük a babot, majd lecsepegtetjük. A babot és a zöldbabot a lábasba keverjük, felöntjük a zöldséglevessel.
4. Felforraljuk, 5 percig rotyogtatjuk, majd belenyomkodjuk a spenótot, és 1-2 percig főzzük.
5. Kivesszük a rozmaring szálakat, eldobjuk.
6. A levest melegen tálaljuk, megszórjuk a reszelt sajttal.
forrás: tutitippek.hu
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Jó szórakozást a klubban!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Római utazás
Az olasz karácsony és a halételek
Olasz dialektusok
Legyen-e feszület az olasz osztálytermekben? - a többség szerint igen